Вести

Антић: Пуно се ради; очекујемо још једног инвеститора!

„Пуно се ради, а очекујемо и још једног инвеститора у индустријској зони, тако да је ово један прилично динамичан период у општини Ћуприја. Много нам помаже држава јер средства која су потребна за све ово што радимо су просто невероватна, а ја верујем да Ћуприја, да наш развој иде у добром смеру и да ћемо ускоро да будемо много бољи и успешнији него што смо били“, рекао је данас председник Општине Ћуприја Јовица Антић.

Антић је подвукао како је Општина Ћуприја данас закључила уговор о продаји некадашње зграде Основне школе „13. октобар“, која, како је оценио, већ годинама представља ругло града. На месту где је некада била зграда школе нићи ће савремени тржни центар са дрогеријом, па Антић сматра да је тако решено једно од битнијих питања која се тичу нашег града.

Ипак, да то није једина новост, говори и чињеница да ће већ почетком следећег месеца кренути реализација још једног дуго чеканог пројекта.

„Зграда „22.децембра“, која се налази у самом центру Ћуприје, биће такође реконструисана. Радови би, према динамици, требало да крену 1. октобра. Заиста, и ту је реч о објекту који је више од 20 година био у изузетно лошем стању и одавао слику нашег града која је била врло негативна. Иначе, сам поступак прибављања тог објекта био је јако компликован, и то је резултат једног дугог рада – неколико година је требало да би се то решило. Кажем, крећемо у реконструкцију некадашње Модне куће „22. децембар“, која ће бити обављана у више фаза“, истиче председник Јовица Антић и најављује бројне друге санације и реконструкције:

„Пре свега ту мислим на зграду Прве месне заједнице, затим на реконструкцији терена у Соколском дому а такође настављамо радове на изградњи индустријске зоне у Добричеву, где постоји огроман број пројеката – од саобраћајница, преко канализације до водовода – где нам је држава заиста изашла у сусрет средствима које Општина Ћуприја, или било која друга локална самоуправа наше величине, никада не би могла да издвоји из сопствених извора.“

Антић је на крају интервијуа рекао и да разуме да људи понекад желе да виде бржа решења проблема, али је истакао како је то врло ретко могуће, јер период припреме пројекта – време потребно за прибављање разних дозвола, прављења планова, пројеката, спровођење јавних набавки – траје много дуже него његова реализација, али је, закључује председник Општине Ћуприја, „битно да грађани знају да се ради све време, и онда када се то не види кроз реконструкције, санације или изградњу“.

 

 

 

Извор:cuprija.rs