Вести

ЂОРЂЕВИЋ: ПОЧЕЛА ВАKЦИНАЦИЈА У СЕЛИМА, ОДЗИВ ВИРИНАЦА ОДЛИЧАН

Имунизација по селима ћупријске општине почела је данас вакцинацијом Виринаца. 

Тим за имунизацију стациониран је у амбуланти Дома здравља у Вириру сваког дана до среде у времену од 09 до 13 сати а већ у четвртак биће у амбулант у Исакову у истом термину током четвртка, петка и понедељка 12. априла, рекла је Јадранка Ђорђевић координатор за имунизацију у општини Ћуприја и додаје да је план тима за имунизацију да се овај поступак спроведе у свим сеоским месним заједницама односно у свим местима где су биле организоване сеоске амбуланте.

У самом процесу вакцинације важно је да су грађани исказали интересовање за имунизацију. У случају вакцинисања по сеоским месним заједницама тај поступак није обавезан и обавља се уз лична документа односно без заказивања.

На терену је најлакше радити са вакцином произвођача Синофарм па је из тог разлога она у понуди свима који желе да се вакцинишу на овај начин, каже Јадранка Ђорђевић а на питање да ли је задовољна одзивом Виринаца одговара да јесте и додаје податак да је у преподневним сатима прву дозу ове вакцине примило 25 Виринаца.

Закључно са јучерашњим даном у општини Ћуприја вакцинисано је 9.806 грађана наше општине.  

 

 

 

Извор: cuprija.net