Вести

Ерић: Желимо да наша Ћуприја изгледа европски

Трг сећања на жртве НАТО агресије заправо је само један од пројеката који ће чинити целину новог, реконструисаног центра Ћуприје. Након много одлагања и прекида у извођењу радова са задовољством могу да констатујем да је проблем власничких односа најзад у потпуности решен, и да се наставља изградња овог спомен-обележја које ће градском језгру дати урбану ноту – рекао је председник СО Ћуприја Нинослав Ерић приликом обиласка радова.

Овај простор није био у власништву Општине Ћуприја и зато се радови изводе у фазама. Након што смо превазишли ту потешкоћу, следећи корак биће експропријација земљишта иза овог трга, где ће бити изграђен велики паркинг. И та процедура ће, нажалост, трајати дуго јер захтева тражење сагласности од Владе Србије и касније постизање договора са власницима, али важно је да се постигне циљ.

Нинослав Ерић најавио је и почетак реконструкције платоа код Тржног центра “Сунце”, који је све до недавно био у власништву предузећа “Ангропромет” у стечају. Када након замене водоводне и канализационе мреже гранитом буде поплочана и Карађорђева улица, центар Ћуприје стилски ће представљати мешавину савременог и рустичног.

Желимо да наша Ћуприја изгледа европски, али да притом не изгуби своју суштину. Ћуприја је најстарији град у Поморављу који датира још из доба Старог Рима и зато ћемо се трудити да визуелно сачува своју специфичну лепоту.

 

 

 

Извор: Телевизија Поморавље