Вести

ОПШТИНА ЋУПРИЈА ПОМОГЛА РОМИМА У ИСKАЗИВАЊУ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА ВАKЦИНАЦИЈОМ

У циљу већег броја вакцинисаних грађана вакцином против коронавируса, Јадранка Ђорђевић координатор за спровођење имунизације у општини Ћуприја, део тима кол центра општине и представници Црвеног крста Ћуприје, посетили су једно од ромских насеља у граду.

Исказивање интересовања за имунизацију припадника ромске популације у препходном периоду је било слабо и то је препознато као један од проблема. Изласком на терен користимо могућност појашњења важности вакцинације и пружамо помоћ да на лицу места оператери  кол центра у њихово име обаве поступак исказивања интересовања, рекла је Јадранка Ђорђевић координатор за имунизацију у општини Ћуприја и додаје да је мобилни тим за ромска питања благовремено обавио све радње око издавања личних докумената за становнике овог насеља. 

У општини Ћуприја закључно са јучерашњим даном 9.202 наших суграђана је примило обе дозе вакцине док је око 5.000 њих примило само једну дозу. Ови подаци показују да се Ћуприја приближава оном цилљу да половина популације старије од 18 године буде вакцинисана. Kод старосних и друштвених група где је проценат вакцинисаних нижи, обратиће се наредних дана посебна пажњи, рекла је Јадранка Ђорђевић.

 

 

 

Извор: cuprija.net