Вести

Потписани уговори о стипендирању средњошколаца

Општина Ћуприја потписала је уговоре о стипендирању петнаесторо ученика који се школују за дефицитарна занимања. То су ученици Техничке школе на образовним профилима бравар заваривач, индустријски механичар и оператер за израду намештаја.

Ово је велики дан за ученике и њихове родитеље али и за општину Ћуприја, јер поред стипендирања средњошколаца локална самоуправа ће средствима из буџета подржати и надарене студенте, од друге до звршне године факултета – рекао је председник општине Јовица Антић. Он је подсетио да је општина почетком школске године рефундирала трошкове родитељима за куповину уџбеника ђацима првацима. Жеља нам је да се наша младост после школовања врати и настави да живи и ради у Ћуприји. Наш је задатак да им за то обезбедимо услове – нагласио је председник Антић.

Стипендијa за средњошколце и студнете је осам хиљада динара и исплаћиваће се десет месеци. Поред упеха потребно је да и ученици и студенти редовно похађају наставу. Након завршене године уследиће ново потписивање уговора са ученицима и студентима који су испунили критеријуме.

 

 

Извор: Телевизија Поморавље