Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ ФАБРИКЕ У СВИЛАЈНЦУ

Председник Србије Александар Вучић присустовао је у Свилајнцу отварању швајцарске фабрике “Регент Лајтинг”, која се бави производњом светлосних уређаја најновије генерације. Реч је о породичној фабрици са дугом традицијом, која је израсла у евопског лидера, када је у питању електрична расвета.

Обраћајући се присутним грађанима председника је рекао да ће држава наставити да помаже развој, како Свилајнца тако и осталих поморавских опшштина, и најавио изградњу обилазнице око Свилајнца са два моста, преко Велике Мораве и преко Ресаве.

Говорећи о привредном развоју поморавских општина председник Вучић је истакао да је у Ћуприји највише урађено.

Председник Вучић је нагласио да се примери добре праксе морају примењивати и у Србији, истичући стварање радних навика код омладине. Драго ми је да сам у овој фабрици видео младе људе из Свилајнца и околних села. То је пут да их задржимо у нашој средини. Зато смо и почели да примењујемо систем дуалног образовања – рекао је председник Вучић.

Грађани Свилајнца знају да цене и поштују све што је држава урадила и дала за развој Свилајнца и околине. Наш је задатак да наставимо да стварамо услове за бољи живот наших грађана, а држава ће увек изаћи у сусрет колико је у њеној моћи – рекао је председник општине Предраг Милановић.

Ово је велики дан за компанију “Регент Лајтинг”. Отварањем фабрике у Свилајнцу ми започињемо ново поглавље нашег постојања. Надам се да ћемо преданим радом и пословањем допринети развоју локалне заједнице – рекао је Крис Шубарт, генерални менаџер “Регент Лајтинга”.

У фабрици у Свилајнцу радиће 120 радника са перспективом да тај број у наредним годинама повећама на преко 200, речено је на отварању фабрике.

Његова екселенција амбасадор Швајцарске у Србији Урс Шмид истакао је тридесетогодишњу успешну пословну сарадњу Швајцарске и Србије. Он је истакао да је посебно посносан на швајцарски систем дуалног образовања који се од недавно примењује и у Србији, у чему амбасадро Шмид види перспективу када је привредни развој Србије у питању.

 

 

Izvor: Televizija Pomoravlje