Вести

РИСТИЋ: ПОЧЕЛО ПРОЛЕЋНО УРЕЂЕЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА У ЋУПРИЈИ

На више локација у Ћуприји у току је акција пролећног уређења града. Екипу радне јединице Зеленила ЈKП „Равно 2014“ која је данас обављала сађење платана у моравском парку али и другог дрвећа у осталим парковима и на јавним површинама,  обишао је директор овог предузећа Дејан Ристић.

„Идеја да се постојеће површине додатно озелене као што је у моравском парку и понови садња на онима на којима је раније посађено дрвеће пломљено или није се примило је из разлога што радна јединица Зеленила брине о томе да све површине у граду буду уређене а почетак пролећа је идеално време да се крене са овим радовима“, рекао је директор Ристић и додаје да је набављено 160 садница листопадног дрвећа и око 50 садница четинарског дрвећа и оно ће бити посађено на више локација у Ћуприји.

Предходних дана дрвеће је сађено у зони Техничке школе, зановељени су дрвореди на овој локацији као и у улици Рада Симоновићи, Станоја Главаша, у парку у центру града, малом парку и парку на Славији. Са радовима ће бити настављено и у данима који су пред нама.

Након садње дрвећа, наредни корак је садња цветих садница на појединим местима али и решавање дугогодишњег проблема запостављених дрвореда који су у таквом стању због немогућности пружања радних платформи за обављање орезивања крошњи и грана.

Ћуприја је град паркова и зелених површина али и омиљено место свих који спас од врућине и сунца траже управо на овим местима па је апел надлежних да се она не загађају а мобилијар у њима не уништава.

 

Извор: cuprija.net