Вести

Васиљевић: Nови контејнери за чистији град

Нешто мање од 200 нових контејнера наредних дана биће распоређено на више локација у граду. Ово је само један од корака који ће предузеће “Пор Вернер Вебер” предузети у наредном периоду у циљу унапређења чистоће града, изјавио је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја. ” У градском језгру биће постављено 198 нових контејнера и то ће сигурно побољшати квалитет саме услуге изношења смећа. Контејнери који су замењени, ремонтовани су и раширени у ширем градском језгру и по сеоским месним заједницама, нагласио је Васиљевић.

Возни парк Комуналног предузећа „Пор Вернер Вебер“ биће богатији за нови специјализовани камион за одношење отпада чија је вредност негде око 100 хиљада евра. До краја месеца биће организована и велика акција изношења кабастог отпада са примарним циљем да се грађани ослободе непотребних ствари и да се спречи стварање дивљих депонија.

Подсетићу да је у Ћуприји изношење кабастог смећа приличан проблем. Постоји чак и пар локација које су мале дивље депоније, што наравно никоме не служи на част. Ова акција, у договору са ПВВ-ом биће бесплатна за све грађане а тренутно се врши распоред великих контејнера на 16 локација у граду. Контејнери су габарита од 5 до 7 тона и биће довољни за одлагање кабастог отпада. О плану и распореду акције грађани ће бити благовремено информисани.

Чистоћа града није само до комуналног предузећа, то је и до грађана. На нама је да штитимо нашу локалну заједницу и наше окружење, јер сви живимо у њој и само од нас зависи да ли ћемо са дивљим депонијама изаћи на крај или не, али сам сигуран да са појачаном одговорношћу и дисциплином и са сарадњом између локалне самоуправе и ПВВ-а да дивље депоније у нашем следећем виђењу неће бити тема разговора, закључио је Васиљевић

 

 

 

Извор:Радио Телевизија Поморавље/cuprija.net