Међународни односи

Ерић гост македонског премијера Заева: Отворена је могућност институционалне регионалне сарадње, као подршке економског развоја општина.

Премијер Зоран Заев, у пратњи Душице Перишић, извршне директорке Заједнице јединица локалне самоуправе Републике Македоније (ЗЕЛС), јуче поподне у Скопљу је примио делегацију Националне алијансе за локални економски развој Србије, коју су предводили Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а и Нинослав Ерић, потп

Амбасадор Белгије у посети Ћуприји

Амбасадор Белгије Лео Дес се сложио са председником Ерићем да је економија на првом месту и нагласио да ће на економском форуму на Копаонику препоручити Ћуприју као перспективно место са добрим условима за инвестирање.

Посета делегације амбасаде Азербејџана Ћуприји

Сусрет делегације амбасаде Азербејџана и ћупријске локалне самоуправе протекао је у отвореној и пријатељској атмосфери. Први званични састанак био је прилика да се представницима амбасаде представе привредни потенцијали Ћуприје и могућности за потенцијална улагања, али и културно наслеђе града на Морави.

Делегација амбасаде Португала у посети Ћуприји

Амбасадор Португала са својим блиским сарадницима посетио је Ћуприју, где се састао са председником општине Нинославом Ерићем.
Посета делегације амбасаде Португала четврта је у низу протоколарних посета европских земаља Ћуприји, у веома кратком периоду.

КИНЕСКИ ТЕКСТИЛЦИ У ЋУПРИЈИ

Друга кинеска делегација привредника боравила је данас у Ћуприји.
Реч је о менаџменту велике текстилне конпаније која је веома заинтересована за улагање у Србији.

Посета амбасадора Хрватске општини Ћуприја

Њ.Е. Гордан Маркотић, амбасадор Хрватске у Србији, предводио је петочлану политичку делегацију, која је у уторак 27.10.2015. године, са руководством општине Ћуприја разговарала о унапређењу економске сарадње ћупријских и хрватских привредника.

Амбасадорка Кипра у посети општине Ћуприја

Општину Ћуприја је у понедељак 30.03.2015. године посетила амбасадорка Кипра Нафсика Крусти и директор “Србија у ритму Европе“ Игор Карадаревић.
Створени услови за дубљу културну и привредну сарадњу Кипра и Ћуприје. Амбасадорка Кипра је била презадовољна гостопримством Ћупричана.