Вести

10 ХИЉАДА ДИНАРА БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ СВИМ УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Одборници Скупштине једногласно су донели одлуку о додељивању бесповратних новчаних средстава свим ученицима јавних основних школа на територији општине Ћуприја, у износу од 10 хиљада динара.

Право на бесповратну помоћ имају родитељи или законски заступници деце уписане у јавну основну школу за школску 2023/24 годину.

Образлажући одлуку председник Скупштине општине Нинослав Ерић је рекао да она нема везе са средствима које ученицима додељује република. То је потврда наше спремности и јединства да родетељима основаца изађемо у сусрет приликом опремања ђака за нову школску годину или за било коју другу потребу – нагласио је Ерић.

Говорећи о извршењу буџета за првих шест месеци председник Ерић је нагласио да је ове године буџет општине, у односу на исти период протекле године, увећан за 120 милиона динара. Од почетка године приходовали смо више од 720 милиона динара. Тако ће наш буџет до краја године износити око милијарду и 500 милиона – рекао је Ерић.

Председник општине Јовица Антић је говорио о ребалансу буџета, односно средствима која су стигла од републике и других извора финансирања, што ће помоћи завршетак започетих и реализацију нових пројеката. Послови о којиа је говорио су завршетак Дома културе у Супској, изградња трафостанице за потребе Индустријске зоне “Минел”, која ће проширењем “Феке Аутомтив” бити попуњена, те најважнији – реконструкција вртића “Шећерко” и, додао је председник Скупштине Ерић, реновирање ОШ “13. октобар”, о чему је претходних дана било речи са Канцеларијом за јавна улагања.