Вести

Ћуприја изнад свега

,,Не желим више да причам о прошлости, мене прошлост не занима. Желим да причам и да гледам напред у будућност, будућност коју ми креирамо'', одговарао је Нинослав Ерић на почетку свог мандата председника општине када би га приупитали да прокоментарише затечено стање.
А проблема је тог јуна било много, и то оних наслеђених који су проистекли као резултат лошег расипничког понашања и ненаменског трошења средстава многих руководстава који су се од 2000-те смењивали на челу општине.
Захваљујући младости и енергији, а пре свега жељи и вољи да се ради и да се ствари мењају на боље, многи од ових проблема су превазиђени.
,,У овај посао смо ушли чиста образа, пуним срцем и са жељом да од Ћуприје створимо место достојно свих њених житеља''.
Да ,,Ћуприја изнад свега'' није била само парола која ће након избора избледети, већ визија и циљ коме се без остатка хрли доказује и ново лице града.
Данас, шест месеци након доласка на власт Српске напредне странке Ћуприја личи на једно велико градилиште: реконструисани су тротоари у главној улици,асвалтирани путеви у приградским насељима,урађен део водоводне мреже, урађени атарски путеви, започето реновирање базена, и оно најбитније за грађане Ћуприје задржана је судска јединица и добијена парцела за индустријску зону.
Довољно чињеница којима Ерић оправдава дато обећање, да никада неће изневерити поверење грађана.
,,Ћуприја је приоритет свих приоритета. Наша визија је да Ћуприја постане универзитетски град. Поред образовања, здравства, наша визија се ослања и на економски развој, развој спорта и културе.
Како је у Ћуприји присутна велика стопа незапослености, економски напредак се наметнуо као један од основних чиниоца наше визије. Посао на коме и нтензивно радимо је стварање индустријске зоне и довођење инвестиција које би значиле нове радна места. Пољопривреда такође заузима важно место на листи приоритета. Доношењем стратегије руралног развоја, Ћуприја ће коначно изградити темељ развоја и афирмације сеоског становништва и развој пољопривреде у нашој општини.
На место председника Општине нисам дошао зарад привилегија и стицања правно-имовинске користи, већ ради испуњења личне жеље да по први пут на власт дођу људи који воле овај град,који желе добро овом граду, да га воде срцем'' рекао је Нинослав Ерић.