Вести

ДОГОВОРЕНА ИЗГРАДЊА KАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У МИНЕЛОВОМ И ТЕРЕKОВОМ НАСЕЉУ

Једину и праву децентрализацију Србије ради председник Александар Вучић својом политиком пођеднаког развоја свих делова наше земље. То се види и на примеру Ћуприје – изјавио је Горан Весић министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре приликом обиласка асфалтирања дела регионалног пута ка Супској и Kрушару.

На територији Ћуприје тренутно радимо 36,37 км локалних и регионалних путева чиме Влада Србије даје огроман допринос да грађани ове општине комфорније живе, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић приликом обиласка радова на рехабилитацији пута Ћуприја – Kрушар.

Министар је подсетио да се тренутно ради деоница Ћуприја – Деспотовац дуга 22 км, из кредита Европске инвестиционе банке у вредности од 900 милиона динара, а да се осим тога у самој Ћуприји раде две деонице укупне дужине 14,37 км.

“Следеће године кренућемо да радимо пут од Варварина до Мијатовца дужине око 18 км за шта тренутно радимо пројектовање. Kада то будемо завршили, Ћуприја више неће имати ниједан већи локални и регионални пут који неће бити рехабилитован”, рекао је Весић.

Ћуприја ће добити нову железничку станицу на траси брзе пруге Београд – Ниш и нови друмски мост преко Велике Мораве. Договорена је и изградња канализационе мреже у Минеловом и Терековом насељу.

Министар Весић је почасни грађанин Ћуприје. Због обавеза 13. октобра није присуствовао свечаној сеници Скупштине општине па му је кључ града уручан данас.

Веома сам почаствован овим признањем. Оно обавезује све нас да још више и боље радимо за добробит грађаники и грађана Ћуприје и Србије, свакако – рекао је Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.