Вести

ЈЕЛЕНА ЂУЛИНАЦ НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Скупштина општине верификовала је мандате 37 одборника, који ће у новом сазиву вршити законодавну власт у Ћуприји. Скупштину чине 22 одборника листе СНС “Александар Вучић Србија не сме да стане”, пет одборника СПС, седам одборника са листе Србија протв насиља, Заветници имају два и Јединствена Србија једног одборника.

Седницом је председавала др Светлана Николић Павловић, најстарија одборница у овом сазиву, са листе “Александар Вучић Србија не сме да стане”. Помагала јој је Вања Антић, најмлађа одборница са исте листе. Одборници су се заклели да ће своју дужност обављати савесно и одговорно, у корист свих грађана општине Ћуприја. Након положене заклетве, на предлог већинске групе одборника, тајним гласањем за председника Скупштине општине изабран је мр Нинослав Ерић, који је и у прошлом мандату обављао ову функцију.

Он је истако да ће се и у овом мандату борити да Ћуприја постане просперитетна локална самоуправа, у сваком погледу. Повећање броја становника је императив, а то ћемо моћи само ако наставимо да радимо на отварању нових радних места, побољшању водоснабдевања, замени канализационе мреже, реновирању болнице, школа и вртића, путне инфраструктуре, изградњи новог друмског моста на Великој Морави и, ако радимо на улепшавању града. Наставићемо да увећавамо буџет општине и користимо средства на основу конкурса Министарства за капитална улагања – рекао је Ерић.

Он је упознао одборнике са својим тренутним активностима као полазника 13. класе Високих студија безбедности и одбране, чиме му је указана посебна част. У скорој будућности радићемо на активирању наше касарне, што ће нам донети многе нове бенефите – рекао је Ерић.

Функцију заменика председника Скупштине општине Ћуприја вршиће Бранко Милојевић, досадашњи помоћник председника општине за рурални развој. На ову функцију кандидовала га је скупштинска већина, а изабран је тајним гласањем.

На предлог председника Скупштине општине за новог председника, тајним гласањем, изабрана је Јелена Ђулинац, професорка српског језика и књижевности, са листе СНС “Александар Вучић Србија не сме да стане”. На њен предлог Скупштина је за заменика председнице општине изабрала Владимира Васиљевића, који је и у прошлом сазиву био на овој функцији.

Одговорно, савено и дисциплиновано за Ћуприју – поручила је нова председница општине у свом првом обраћању одборницима и грађанима општине Ћуприја.

 

Нова председница општине именовала је девет чланова Општинског већа, којима је Скупштина дала поверење.

 

 

 

Извор: Телевизија Поморавље