Вести

МИНИСТАР КУЛТУРЕ НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ ПРИМИО ПОВЕЉУ ЗА ДОПРИНОС КУЛТУРНОМ РАЗВОЈУ ЋУПРИЈЕ

Министар културе Никола Селаковић примио је у име Министарства културе Повељу за изузетан допринос културном развоју Ћуприје и афирмацији Фестивала музичке изузетности „Раванелиус“. Том приликом је нагласио да је оснивањем фестивала 2019. године урађено много више од креирања новог културног садржаја и афирмације класичне музике.

“Кроз ову музичку манифестацију Ћуприја чува сећање на осниваче школе као и на плејаду талената по којима је ова општина постала важно име у међународним оквирима. Истовремено, фестивал доприноси и стратешком опредељењу Министарства културе – децентрализацији културе,” истакао је министар Селаковић.

Министар је такође подсетио да је Министарство културе путем конкурса „Градови у фокусу“ прошле године инвестирало 20 милиона динара за адаптацију дела објекта Основне музичке школе „Душан Сковран“ у Ћуприји. Уз готово идентичан износ који је уложила општина Ћуприја, отворена је нова концертна дворана.

Програм „Градови у фокусу“, започет 2016. године, има за циљ реновирање и изградњу објеката за потребе културе широм Србије. Овом сарадњом државе и локалне самоуправе, млади у Ћуприји имају прилику да се припремају за наступе широм света у савременој концертној дворани.

“Захваљујем се на Повељи Фестивала музичке изузетности. Ова Повеља је обавеза да завршимо рад на опремању ове дворане најновијом аудио-визуелном опремом, како би она могла да служи као мултифункционална дворана, понос не само Ћуприје, већ и читавог Поморавља,” рекао је министар Селаковић.

.

 

 

Извор: cuprija.net