Вести

ОДОБРЕНА РЕKОРДНА СРЕДСТВА ЗА РЕKОНСТРУKЦИЈУ ШKОЛЕ 13. ОKТОБАР

Министарство за јавна улагања Републике Србије финансираће са 67 милиона динара комплетну реконструкцију ОШ 13. Октобар у Ћуприји, што је највећи износ који је општина Ћуприја добила за реконструкцију једне образовне установе.

Радови ће обухватити замену крова, столарије, израду фасаде, санацију тоалета и комплетног унутрашњег простора.

Тачност ове информацију потврдио је свом налогу на друштвеним мрежама Нинослав Ерић, мр економских наука и досадашњи председник СО Ћуприја. “Ћуприја никада није имала подршку Владе Републике Србије и председника Александра Вучића као што је има сада што се види и кроз одобрена средства за реконструкцију школе”, навео је Ерић.

Зграда матиче школе “13. Октобар” изграђена је 1991. године и у оквиру ње постоје четири подручне школе у Сењу, Вирину,Супској и Мијатовцу.

У оквиру школе постоје фискултурна сала, два терена за мали фудбал од којих је један са вештачком травом, терен за рукомет и тениски терен. Школа поседује опремљене кабинете за извођење предметне наставе, библиотеку и медијатеку који доприносе успеху ученика у спортским и осталим предметним такмичењима, као и раду секција и школских тимова.

 

 

 

Извор: cuprija.net