Вести

Oдржан други по реду Атлетски митинг “Вера Николић”

Одлична организација, велики број учесника, атлетски шампиони, и они некадашњи и садашњи обележили су атлетски празник у Ћуприји, посвећен највећој атлетичарки свих времена са ових простора.Долазак у Ћуприју је једноставно спортска обавеза,знак поштовања, и поклоњење свему ономе што су за српску, југословенску и светску атлетику учинили Вера Николић и њен тренер Александар Аца Петровић сажимали су своје утиске Дане Корица,Славко Кузмановић, али и актуелни атлетски шампиони Оливера Јевтић, Амел Тука и Елзан Бибић.

Такмичење је отворио и поздравио све учеснике и госте Јовица Антић, председник општине Ћуприја нагласивши своје уверење да ће митинг постати традиционално окупљање најбољих српских и европских атлетичара и да ће у годинама које долазе ћупријска спортска публика имати привилегију да посматра врхунска атлетска надметања. Церемонијал отварања употпунила је Снежана Пајкић- Јоловић, једна од ћупријских атлетских звезда, која је председнику Општине Ћуприја у име Европске атлетске федерација уручила признање за организовање најстарије уличне трке у Европи.

Звезде другог меморијалног митинга „Вера Николић“ били су Амел Тука, репрезентативац БиХ и један од најбољих светских средњепругаша, који је лако и убедљиво победио у ревијалној трци на 600 метара. Ништа мање убедљив био је Елзан Бибић у трци на 3000 метара. Оливера Јевтић је у посебном делу митинга још једном постала државни првак на 10.000 метара показавши да у овој дисциплини она већ поодавно неприкосновено влада.

Било је још звезда митинга, оних најмлађих који су се такмичили “ брзином до звезда“, а до звезда ће неки од њих сигурно и стићи. Осам девојчица и исто толико дечака ћупријских основних школа представљаће Ћуприју на републичком такмичењу, а митинг им је био добра прилика да их публика упозна. На крају су Нера Кукобат код девојчица и Матија Бабић код дечака били били најбржи, али су , свеједно, симпатије освојили сви.

Атлетски митинг у Ћуприји ове године организован је на почетку сезоне, па резултати ни атлетичарима, ни тренерима нису били у првом плану. Али је важно, па и логично како рече један од атлетичара из Хрватске да се атлетска сезона почне у граду атлетике каква је Ћуприја. Зато, ето њега и идуће године на митингу.

 

 

 

Извор: cuprija.rs