Вести

Освештан храм Светог Вазнесења Господњег

У присуство великог броја верника у селу Батинац је освештан храм Светог Вазнесења Господњег. Овом догађају је поред мештана и верног народа из околине присуствовао Нинослав , председник Скупштине општине Ћуприја и народни посланик у Скупштини Републике Србије. Литургију освећења храма предводио је владика Браничевски Игатије уз саслужење више свештеника ћупријске цркве.

Изградња цркве у  Батинцу почела је 2003. године на иницијативу мештана и бројних ктитора са циљем да се свим мештанима и будућим генерацијама овог села обезбеди правилан духовни и верски развој, као и могућност обављања свих верских обреда. Из црквеног одбора у Батинцу поручују да Батинчани данас могу бити поносни јер су добили на коришћење православни храм на који су чекали две деценије.

Радови на Цркви у Батинцу биће настављени и током наредног периода а исход овог великог подухвата у највећој мери зависиће од активног учешћа мештана у финансијској помоћи на шта упућују и речи: “Kо Цркви даје Богу позајмљује а Бог ником дужан не остаје”.

 

 

 

Извор: cuprija.net