Вести

Pадови на рехабилитацији сеоских саобраћајница започети су у Мијатовцу

До краја године биће окончани радови на рехабилитацији и изградњи 14 сеоских и градских саобраћајница.
Опсежни радови на рехабилитацији сеоских саобраћајница започети су у Мијатовцу, где је новим слојем асфалта у дужини од 500 метара пресвучена Ђурђевданска улица, која се протеже од центра села ка Гиљу. Већ сутра, према најавама Дејана Ристића, директора јавног комуналног предузећа Равно 2014, механизација се сели у Добричево, где су већ извршени припремни радови и очекује се асфалтирање главне саобраћајнице кроз насеље у дужини од преко 500 метара.
Оно што је битно свакако напоменути у плану је у оквиру рехабилитације после овога, као што сам рекао, из Мијатовца идемо у Добричево,иза тога идемо у Вирине, изградње саобраћеница од око неких 660 метара, иза тога смо у Старом селу, главни пут у Старом селу, исто је неки план око 500 метара изградња, имамо у плану Моравску улицу у Остриковцу, то је неких 260 метара, имамо и Гробљанску улицу у Самоћупри и за Лидла, паркинг смо завршили код кварта и оно што нас очекује јесте свакако и изградња паркинга иза хотела Равно.
Поред поменутих улица, до краја године планирана је и рехабилитација улице Димитрија Дулкановића у Исакову. Поред санације постојеће инфраструктуре, до краја године, биће изграђено чак шест нових селских саобраћеница, kоје су запланиране на иницијативу мештана и Савета месних заједница, наставља Ристић.
Она друга активност коју сам исто на почетку рекао, јесте изградња селских саобраћајница,
ту смо уговорили изградњу шест селских саобраћајница и то су неке ствари које већ дуже припремамо и дуже договорамо, пре свега и са мештенима и са месним заједницама.
Најавроватније ћемо кренути од села, то је улица Субска, то је улица Цара Душана, нешто смо то и раније обећали и крећемо са тим, то је пројекат, то је озбиљна саобраћајница, једна од већих, ради се о километар асфалта у ширини од четири метра, иза тога имамо улицу 29. новембар у селу Kрушар, после тога прелазимо, имамо улицу у Мијатовцу још једну, ја мислим да је Александра Станимировића се зове улица и она је у некој дужини, од око 600 метара, имамо иза тога улицу Моравску у оквиру, у селу Јовац, дужина 800 метара, исто нешто што смо раније договарали с мештенима, исто што свакако је потреба и самих мештена, имамо улицу Филипа Вишњића, значи то је улица иза Бране у Ћуприји и имамо улицу Ђурђевданску у селу Батинац. Пројектно-техничка документација и неопходне дозволе прибављене су за преко 40 сеоских саобраћеница које су сами мештани преко местних канцеларија определили као приоритетне. Улагање у путну инфраструктуру од виталног је значаја за сеоске средине, а мештани су ти који одређују приоритете.

Из сваког села предложене су две до три саобраћенице као приоритет, за које је или већ прибављена пројектно-техничка документација или су у фази прибављања пројекта за извођење, а реализација послова, на остатку запланираних саобраћеница, очекује се већ с пролећа, закључује директор Јавног комуналног предузећа Равно 2014.