Вести

Васиљевић:Стадион за Ћупријске атлетске легенде

Мултифункционални Атлетски стадион “ Александар Аца Петровић” биће отворен 28. августа у 17 сати меморијалним атлетским митингом у част велике атлетске легенде Вере Николић. Град атлетике, после више деценија добио је савремени спортски објекат на коме ће стасавати нови атлетски шампиони а истовремено Ћуприји отворити врата за развој спортског туризма и припреме спортиста из читавог региона.  Ово је историјски моменат за Ћуприју. На овај начин, са дубоким поштовањем одајемо признање легендама атлетике који су се својим резултатима одавно уписали у атлетске бесмртнике а будућим генерацијама у наслеђе остављамо један од најлепших спортских комплекса у Србији, истакао је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја.

Атлетски стадион је намењен свима, како професионалним спортистима тако и рекреативцима а дугорочни планови везани су за организацију атлетских такмичења вишег ранга као и вансезонске базичне припреме спортиста и националних репрезентација. Стадион је у овом тренутку функционално опремљен за све атлетске дисциплине а предстоји опремање реквизитима и опремом за наменске дисциплине. Стадион ће поред атлетичара користити и фудбалери али и сви остали спортски клубови из града и окружења, у смислу тренажних  и кондиционих припрема, чиме ћемо направити помак у развоју спортског туризма, превасходно за клубове који немају овакве услове за рад.

Стадион је саставни део Атлетског комплекса са двораном, чије се изградња очекује у наредном периоду, јер један овакав, милионски пројекат, општина Ћуприја ће моћи само да реализује уз помоћ Владе Србије и ресорног Министарства.

Друга фаза пројекта обухвата изградњу још једне трибине, сређивање капије из улице Цара Лазара, изградњу пратећих објеката, сувенирница, инфо центра и пултева. Што се тиче изградње Атлетске дворане, Влада Републике Србије, уврстила је овај пројекат у глобални пројекта “Будућност Србије 2025.”, и не видим ни један разлог, нити сумњу да до његове реализације неће доћи. Пројекат је готов, спреман, поставља се питање само финансирања, јер један овакав пројекат локална самоуправа сама, без помоћи Владе и ресорног министарства неће моћи да спроведе у дело.

 

 

 

Извор: Телевизија Поморавље